.

5 koristi Aloe Vera soka za Vaše zdravlje

Koristi aloe vera soka su mnogobrojne. U ovom blogu donosimo potencijalne zdravstvene prednosti aloja vere kada se konzumira u obliku soka ili u drugim oblicima.

Biljka aloe vera je biljna vrsta iz roda Aloe. Raste u izobilju u tropskim područjima i vekovima se koristi kao lekovita biljka.

Aloe vera sok je čudotvorna tečnost napravljena od mesa lista biljke aloe vere. Istorijski gledano, korišćen je i za spoljnu i unutrašnju upotrebu.

koristi Aloe Vera soka

Koji Aloe Vera sokovi postoje?

Kod nas možete pronaći nekoliko vrsta napitaka sa izuzetno visokim procentom udela Aloja Vera gela što nas čini jedinstvenim na tržištu.

Aloe vera sokovi:

koristi Aloe Vera soka

5 koristi Aloe Vera soka

1. Sadrži antioksidante

Na osnovu ozbiljnih ispitivanja i studija, smatra se da biljka aloje ima antiinflamatorna svojstva. Zato ga mnogi ljudi koriste za ublažavanje određenih stanja kože, kao što su opekotine i rane. Pored ovih svojstava, biljka je veoma bogata antioksidansima.

Antioksidansi pomažu u zaštiti vašeg tela od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima – takođe poznatim kao oksidativni stres. Istraživanja su pokazala da hronični oksidativni stres može povećati rizik od nekih zdravstvenih stanja.

koristi Aloe Vera soka

2. Pomaže kod promena na koži i poboljšava njen izgled

Smatra se da aloja vera ima antiinflamatorna svojstva, što je čini potencijalnim tretmanom za opekotine i druge kožne poremećaje.

Mnoge prednosti aloe vere na zdravlje kože vide se kada se primenjuje lokalno (spoljna upotreba), umesto da se konzumira kao piće.

Jedno istraživanje je pokazalo, da je konzumacija aloe vera soka svakodnevno tokom 12 nedelja drastično poboljšalo elastičnost kože u grupi muškaraca mlađih od 46 godina. Druga studija je na sličan način otkrila da konzumiranje aloe vere poboljšava proizvodnju kolagena i smanjuje pojavu bora kod grupe žena starijih od 40 godina.

Koža lica je mnogo osetljivija od kože ostatka tela i zato je jako bitno šta na nju nanosimo. Inače koža je naš najveći organ i sve što dođe u dodir s njom direktno prodire u krvotok.

Aloja vera za lice je jako bitna, zato što duboko prodire u kožu, čisti je iznutra ka spolja i ima veliku primenu u kozmetici.

koristi Aloe Vera soka

3. Koristi aloe vera soka – pomaže kod problema sa varenjem

Sok od aloe vere sadrži antrahinon glikozide. Ovo su biljna jedinjenja sa laksativnim dejstvom koja mogu pomoći u ublažavanju problema zatvora.

Neka preliminarna istraživanja sugerišu da su koristi aloe vera soka kod problema sa varenjem zaista mnogobrojna.

Pored aloe vera soka naša preporuka je da se uz aloja veru koristi i Forever Probiotic – Active Pro-B. Ovo je dodatak ishrani koji je namenjen sređivanju i dovođenju u red naše crevne flore usled nedostatka pozitivnih bakterija i pod naletom negativnih bakterija.

koristi Aloe Vera soka

4. Jača imunitet

Aloe Vera sok sadrži antioksidanse koji pomažu u jačanju imunološkog sistema. Ovi antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji mogu oštetiti ćelije i izazvati razne bolesti. Pored toga, Aloe Vera sok sadrži i polisaharide koji pomažu u stimulisanju imunološkog sistema.

Iako ovo zvuči obećavajuće, pored aloe vera gela potrebno je koristii i određene dodatke kao što su čaj od aloja vereforever Fields of greens i artic sea, kako biste imali najbolje rezultate u regulaciji i kontroli sve prisutnijih bolesti u našem društvu.

koristi Aloe Vera soka

5. Poboljšava zdravlje zuba i usne šupljine

Veliki broj studija sugerišu da aloe vera nudi antibakterijska svojstva i da pomaže kod nekih zubnih i oralnih problema.

koristi Aloe Vera soka

Takođe aloja first sprej pomaže u smanjenju zubnog plaka i smanjuje bol i otok nakon oralne hirurgije.

Aloe Vera pasta za zube na bazi Aloe Vera biljke koju je napravila kompanija Forever Living Products, nakon višegodišnjeg istraživanja i ispitivanja. Napravljena je tako da je idealna za celu porodicu. Od male dece do najstarijih članova porodice predstavljaće jedan od omiljenih proizvoda u Vašoj kući.

.

Blog je napisan na osnovu iskustva korisnika R.S.

Želite da poručite proizvod?
Budite slobodni da nam postavite i dodatna pitanja..